Rijswijks Dagblad | Koninklijke onderscheidingen bij laatste raadsvergadering

Koninklijke onderscheidingen bij laatste raadsvergadering

mainImage
Koninklijke onderscheidingen bij laatste raadsvergadering

Op de slotvergadering van de gemeenteraad werd er woensdagavond afscheid genomen van maar liefst twintig raadsleden. Enkelen daarvan werden extra in het zonnetje gezet. Vier vertrekkende coryfeeën van verschillende partijen kregen van burgemeester Michel Bezuijen een koninklijke onderscheiding.

Arthur Sterk (VVD Rijswijk), Yvonne Hagenaars (PvdA Rijswijk, foto), Krijn de Graaf (CDA Rijswijk) en Wim Dijkhuizen (Onafhankelijk Rijswijk) werden allen benoemd tot lid van de orde van Oranje Nassau. Over Sterk zei de burgemeester dat hij een smaakmaker was in menig debat. Bezuijen roemde Hagenaars voor 30 jaar tomeloze inzet. De Graaf en Dijkhuizen werden bedankt voor hun verdienste als raadslid van de gemeente Rijswijk.

Ook waren er nog bijzondere woorden voor Sara Riezebos en Eric Schutte van de SP. Die partij keert in de nieuwe raad niet meer terug. De burgemeester roemde hun inzet en steun voor de raad en het college.

Donderdagavond wordt de nieuwe raad geïnstalleerd tijdens een feestelijke extra raadsvergadering.

Foto: Erwin Dijkgraaf

Voor foto's van de vertrekkende raadsleden ga naar de Facebookpagina van de gemeente Rijswijk: https://www.facebook.com/pg/gemeente.rijswijk/photos/?tab=album&album_id=1880280631993466


Foto: Digitaal Dagblad