Johanna Besteman (CDA Rijswijk) breed uitgemeten in AD

mainImage
Johanna Besteman (CDA Rijswijk) breed uitgemeten in AD

De rubriek ‘Smaakmakers’ in het Algemeen Dagblad staat vandaag/maandag in het teken van Johanna Besteman. De lijsttrekker van CDA Rijswijk noemt zichzelf daarin ‘een gelukskind’ en vertelt onder meer over haar privéleven, haar verleden en haar plannen en ideeën voor Rijswijk.

Voor Rijswijkers die geïnteresseerd zijn in de lokale politiek is het AD artikel zeer de moeite waard. De lezer komt veel te weten over Besteman en haar drijfveren. De in Beiroet geboren en in Friesland getogen politica komt uit een echt CDA gezin en is ook door het landelijk bestuur van de Christelijk Democratisch Appèl opgevallen.

Besteman omschrijft de strijd tegen onnodige regels en wachtlijsten in de zorg als belangrijkste agendapunt voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Waar ze van baalt is het niet realiseren van gratis parkeren voor vrijwilligers en mantelzorgers en het feit dat ouderen met hun vuilniszakken moeten sjouwen om hun huisvuil kwijt te raken. Ambitie van de 42-jarige politica niet zo zeer in het college komen, maar zoveel mogelijk punten uit het verkiezingsprogramma realiseren.


Foto: Digitaal Dagblad