Rijswijks Dagblad | Jessica van Batenburg (Beter voor Rijswijk) op onverkiesbare plek

Jessica van Batenburg (Beter voor Rijswijk) op onverkiesbare plek

mainImage
Jessica van Batenburg (Beter voor Rijswijk) op onverkiesbare plek

Beter voor Rijswijk raadslid Jessica van Batenburg heeft zich teruggetrokken van een verkiesbare plek op de kieslijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018. Zij was de nummer twee op de lijst achter lijsttrekker Ed Braam en heeft er voor gekozen om op de onverkiesbare 14e plek te staan. Dit maakte Van Batenburg bekend in een open brief op haar Facebookpagina.

Op Facebook schrijft Jessica van Batenburg:

Beste allen,

Het was een moeilijke beslissing, maar ik stel me niet verkiesbaar voor de volgende raadsperiode. Heb mijn beslissing genomen nav veranderingen in mijn privéleven. Het zou tegenover de kiezer niet eerlijk zijn om dit pas na de verkiezingen bekend te maken. Ik sluit me aan bij comité van aanbevelingen (plek 14) en blijf betrokken als bestuurslid.

Ik kijk terug op een mooie tijd en geboekte successen bij Beter voor Rijswijk. Zoals de terugkeer van de onderzoeksbus voor borstkanker. En het behoud en renovatie van dierenasiel 't Julialaantje. Ook voor het openbaar maken van het subsidieregister en een betere verdeling van de afvalstoffenheffing heb ik me sterk gemaakt. En natuurlijk het op de kaart zetten van een nieuw Dierenwelzijnsbeleid in Rijswijk, supertrots daarop!

De samenwerking met de BvR fractie, vrijwilligers en andere steunbetuigers waren mooie tijden, met veel gepraat, gelach en soms een traan. Bedankt voor jullie steun en vertrouwen, voor en achter de schermen.

Jessica D. van Batenburg


Foto: Digitaal Dagblad