Is zwembad De Schilp veilig?

mainImage
Is zwembad De Schilp veilig?

De fractie Rijswijks Belang heeft aan het Rijswijks College vragen gesteld over de veiligheid in zwembad De Schilp.

“Ondanks strengere wetgeving zijn er nog altijd zeker 64 overdekte zwembaden in Nederland waar gevaarlijk roestvrijstaal (rvs) aanwezig is in delen waar dat niet is toegestaan. Dat blijkt uit een inventarisatie van RTL Nieuws. Van nog eens bijna 50 zwembaden hebben gemeenten geen idee of er gevaarlijke materialen gebruikt worden. In 2011 kwam, toen een geluidsbox in zwembad De Reeshof in Tilburg naar beneden viel, baby Rosalie te overlijden, haar moeder raakte gewond. Uit onderzoek bleek dat de gemeente het onderhoud van het zwembad niet op orde had.

Na dit ongeluk werd de wet aangepast en werden zwembaden gedwongen om hun zwembad te laten controleren op de aanwezigheid van niet-resistent, ofwel gevaarlijk rvs. Vóór 1 januari 2017 moesten de zwembaden het gevaarlijke rvs verwijderd hebben.

In het kader van artikel 44 heeft de fractie van RijswijksBelang de volgende vragen:

1: Is het College op de hoogte van de nieuwe regelgeving dat zwembaden gecontroleerd moeten worden op aanwezigheid van niet-resistent, ofwel gevaarlijk RVS? En dat gevaarlijk RVS verwijderd had moeten worden Vóór 1 januari 2017?

2: Is zwembad De Schilp in Rijswijk aan de Schaapweg gecontroleerd op aanwezigheid van niet-resistent, ofwel gevaarlijk RVS?

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nederland/nog-steeds-tientallen-zwembaden-met-gevaarlijk-roestvrijstaal

 


Foto: Digitaal Dagblad