In Rijswijk geboren minister Kaag schrijft beste Nederlandse speech in 2018

mainImage
In Rijswijk geboren minister Kaag schrijft beste Nederlandse speech in 2018

De uit Rijswijk afkomstige Sigrid Kaag (57), sinds 26 oktober 2017 namens D66 minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet Rutte III, heeft de beste Nederlandse speech in 2018 geschreven. Dat althans is het oordeel van het vaste panel van de maandelijkse speeches rubriek van het media programma De Nieuws BV van NPO Radio1.

Kaag sprak de speech eerder dit jaar uit tijdens de relevante Abel Herzberglezing in het Amsterdamse debatcentrum De Rode Hoed. In de speech, getiteld “Wees niet stil, wij zijn met velen” ging Kaag in op de vraag hoe (recente) maatschappelijke ontwikkelingen zich verhouden tot mensenrechten en het belang van wederzijdse respect en tolerantie. Kaag putte in deze speech uit persoonlijke ervaringen tijdens haar loopbaan bij de Verenigde Naties waar zij werkte voordat ze minister werd.

Op de website van Radio1 verklaart Duane van Diest, vast lid van het speeches panel en daarnaast ook persoonlijk assistent van Kaag, waarom de keus op deze speech is gevallen. Van Diest: ,,De lezing van Kaag was een relevante lezing, een lezing die aansluit bij de tijdsgeest”.  De Albert Herzberglezing wordt sinds 1990 georganiseerd door dagblad Trouw en behandelt maatschappelijke, ethische en politieke thema’s.

Tekst: Peter Petit, Foto: Wikipedia, Ministerie van Buitenlandse Zaken - Aad Meijer


Foto: Digitaal Dagblad