Handtekeningenactie voor behoud bus 23 in Muziekbuurt (Rijswijk)

mainImage
Handtekeningenactie voor behoud bus 23 in Muziekbuurt (Rijswijk)

Raadslid Nel Kames van RijswijksBelang springt in de bres voor gedupeerde bewoners uit de Muziekbuurt. Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft het plan opgevat om bus 23 niet meer door de Muziekbuurt te laten rijden, waardoor vooral ouderen geïsoleerd dreigen te raken. “Je kan mij niet wijs maken dat die paar minuten het verschil gaan maken.”

Niemand in Rijswijk  is blij met het besluit van de MRDH. Reden voor het omstreden besluiten is dat de bussen dan sneller op andere bestemmingen zijn. De gemeente Rijswijk had via een persbericht aangegeven ‘met gemengde gevoelens kennis genomen van het nieuwe vervoerplan’. Wethouder Björn Lugthart heeft nog wel kunnen bedingen om eerst te monitoren of er daadwerkelijk tijdwinst wordt geboekt door niet door de Muziekbuurt te rijden.

Dit gaat RijswijksBelang echter niet ver genoeg. “Een busverbinding wegbezuinigen in een wijk waar in het algemeen veel ouderen wonen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, ik heb er geen goed woord voor over”, zegt raadslid Nel Kames van de lokale partij. “Je kan mij niet wijs maken dat die paar minuten het verschil gaan maken. Ik laat het er dan ook niet zomaar bij zitten.”

RijswijksBelang start daarom een handtekeningenactie voor behoud van bus 23 in de Muziekbuurt en omgeving. De komende weken kunt u uw steun betuigen door een handtekening te zetten op een van de lijsten die bij diverse winkels en restaurants in de Muziekbuurt liggen. U kunt ook online tekenen, klik daarvoor HIER.

Doel van Kames en RijswijksBelang is om honderden handtekeningen te verzamelen en daarmee op gesprek te gaan bij de directeur van de MRDH.

 

 


| Foto: Digitaal Dagblad