Haags raadslid en Rijswijkse Willie Dille overleden

mainImage
Haags raadslid en Rijswijkse Willie Dille overleden

Gemeenteraadslid voor de PVV in Den Haag Willie Dille heeft woensdag zelfmoord gepleegd. Dat werd vanochtend bevestigd door de lokale tak van de politieke partij. De politica, die ook delen van het jaar in Rijswijk woonde, kwam woensdag in het nieuws nadat ze op Facebook een filmpje had geplaatst waarin ze stelde te zijn ontvoerd, verkracht en mishandeld door moslims.

,,Met verslagenheid en intens verdriet hebben wij kennisgenomen van het plotseling overlijden van onze collega, strijdmakker, en bovenal vriendin Willie Dille. Wat haar is overkomen en vooral de reacties daarop kon zij niet meer verdragen'', schrijft de PVV Den Haag in een verklaring.

Het bericht dat Dille woensdag naar buiten bracht waarin ze zegt te zijn ontvoerd, verkracht en mishandeld door moslims, zorgde voor veel ophef. De politica beschuldigde ex-PVV’er Arnoud van Doorn dat hij hierachter zou zitten. Van Doorn zei woensdag via Twitter als reactie op de berichtgeving daarover: ,,Beste media, ik ben op vakantie dus bellen heeft geen zin. Ik verlaag mij niet tot een inhoudelijke reactie op de aantijgingen van mw Dille. Wel overweeg ik aangifte wegens smaad/laster. Ik wens iedereen nog een mooie zomer.''

De 53-jarige Dille was niet onomstreden. In 2016 deelde ze een haatfilmpje over de islam op Twitter waarin dat geloof wordt weggevaagd met een atoombom. Dille ontkende niet dit te hebben geplaatst, maar predikte geen geweld: ,,Hoe minder islam hoe beter, maar natuurlijk zonder geweld.” Begin dit jaar kwam de politica, die ook voor de PVV in de Tweede Kamer heeft gezeten, in het nieuws na beschuldigingen dat zij niet in Den Haag maar in Rijswijk zou wonen. Het is voor gemeenteraadsleden verplicht om te wonen in de stad die zij politiek vertegenwoordigen. Burgemeester Pauline Krikke voelde zich destijds genoodzaakt dit te onderzoeken, maar hieruit kwam geen duidelijkheid en dus was er geen aanleiding voor ontslag van haar politieke werk in de raad.

Dille was getrouwd en laat tevens vier kinderen achter.

Bron en foto: ANP


| Foto: Digitaal Dagblad