GroenLinks telt af naar de verkiezingen...Tel je mee?

mainImage
GroenLinks telt af naar de verkiezingen...Tel je mee?

21 maart is het zover: de gemeenteraadsverkiezingen. GroenLinks Rijswijk telt af naar de verkiezingen door de laatste dagen een aantal leuke activiteiten in het campagnehuis aan de Herenstraat 103 Rijswijk te organiseren. Op zondag houden de eerste acht van de kieslijst spreekuur. Maandag is er een thema-avond met Tweede Kamerlid Linda Voortman. En de avond voor de verkiezingen dagen we alle Rijswijkse politieke partijen uit in de grote wie-kent-Rijswijk-het-best-pubquiz!

Dit weekend voor de verkiezingen houden we niet alleen open huis op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur, maar ook op zondagmiddag. De eerste acht kandidaten van de kieslijst houden spreekuur vanaf 14.00 uur. Er is thee met appeltaart. We sluiten de dag af met de film ' Jesse'. De documentairemaker draaide een jaar lang achter de schermen mee en volgt Jesse Klaver en de campagne in de strijd om de Tweede Kamerverkiezingen. Vanaf 19.30 uur vertonen we de film.

Maandag 19 maart organiseert GroenLinks een thema-avond over de arbeidsmarkt voor langdurig werklozen en arbeidsgehandicapten. Wat zou een kansrijke aanpak zijn om deze doelgroep weer aan het werk te helpen? Daarover komt GroenLinks Tweede Kamerlid Linda Voortman om 20.00 uur praten in het campagnehuis. De lijstrekker van GroenLinks Rijswijk, Marloes Borsboom-Turabaz, zal deelnemen aan het debat.De avond voor de verkiezingen, dinsdag 20 maart, is het tijd voor de grote 'Wie-kent-Rijswijk-het-best Pubquiz' . GroenLinks daagt alle politieke partijen uit om met elkaar de strijd aan te gaan. De algemene kennis wordt op de proef gesteld tijdens de pubquiz die we in groepen van twee tot vier deelnemers spelen. De vragen zijn onderverdeeld in verschillende rondes, o.a. een kennisronde, een fotoronde en ook een muziekronde ontbreken niet deze avond. De groep die de meeste punten weet te behalen in de verschillende rondes gaat deze avond naar huis met een lekkere prijs.


| Foto: Digitaal Dagblad