GroenLinks Rijswijk wil natuur in ieder bouwplan

mainImage
GroenLinks Rijswijk wil natuur in ieder bouwplan

Als het aan GroenLinks ligt, komt er in alle (ver)bouw- en (her)inrichtingsplannen in Rijswijk ook een paragraaf over stadsnatuur. De partij dringt hier middels schriftelijke vragen aan het College op aan. Ieder ontwerp zou natuurinclusief moeten worden door te kiezen uit een lijst van maatregelen die goed zijn voor de natuur en het welzijn van dieren en mensen.

In een groene wijk is het leven prettiger, koeler en gezonder. Groen in de stad fungeert als waterberger bij hevige regenval, werkt als een natuurlijke airco in de hete zomer en draagt bij aan een betere luchtkwaliteit. De stad en haar inwoners zijn gebaat bij de aanwezigheid van een diversiteit aan planten en dieren en andersom kunnen diverse dier- en plantensoorten ook profiteren van de stad.

De vereniging voor veldbiologie KNNV, gewest Zuid-Holland heeft een lijst gepubliceerd met 42 voorstellen hoe je natuurlijk inclusief kunt bouwen. De voorstellen gaan van groene daken tot (nestel)voorzieningen voor vleermuizen, vogels of insecten. En van suggesties voor de plantengroei op het terrein tot maatregelen voor een betere waterhuishouding. GroenLinks wil deze maatregelen zo veel mogelijk toepassen in RijswijkBuiten en bij andere bouw- en inrichtingsplannen in Rijswijk.


Foto: Digitaal Dagblad