Rijswijks Dagblad | Gemeente en ProRail volgens VVD aan zet om Station Rijswijk veilig te maken

Gemeente en ProRail volgens VVD aan zet om Station Rijswijk veilig te maken

mainImage
Gemeente en ProRail volgens VVD aan zet om Station Rijswijk veilig te maken

De VVD Rijswijk is duidelijk wie er aan de slag moet om het gevoel van onveiligheid rond Station Rijswijk weg te nemen. Lijsttrekker Coen Sleddering zegt daarover op de site van de VVD: “De gemeente moet samen met ProRail aan de slag. Er moet worden gewerkt aan voldoende verlichting, camera’s en extra inzet van politie als dat nodig is.”

Sleddering schrijft: "Als je voor werk of gewoon voor een dagje uit gebruik maakt van de trein moet je jezelf op het station wel veilig voelen. Dat betekent dat het station schoon moet zijn. Goed verlicht. De afgelopen tijd zijn vrijwilligers van de VVD bij Rijswijkers aan de deur geweest om te vragen hoe het gaat en wat er beter kan. Zo kwam tijdens die gesprekken naar voren dat de omgeving van station Rijswijk niet veilig voelt. Als je ’s-avonds laat aankomt op het station en als enige het platform afloopt is dat niet fijn."

Sleddering concludeert: "De gemeente moet aan de slag. Samen met ProRail moet er worden gewerkt aan het veiligheidsgevoel. Door te zorgen voor voldoende verlichting, voor camera’s en extra inzet van politie als dat nodig is. Want een veilige omgeving komt niet vanzelf, daar moet je iets voor doen!"


Foto: Digitaal Dagblad