“Geen fusie, wel samenwerking tussen RijswijksBelang en Groep de Mos”

mainImage
“Geen fusie, wel samenwerking tussen RijswijksBelang en Groep de Mos”

Als het aan Marc Weterings van RijswijksBelang ligt, gaat zijn partij in de toekomst een samenwerking aan met Groep de Mos / Hart voor Den Haag. “Van fuseren is geen sprake”, zegt de voorzitter van de Rijswijkse partij in reactie op een artikel op Rijswijks Dagblad, waarin de mogelijkheid van uitbreiding van Groep de Mos naar Rijswijk wordt aangekaart. “Wel onderzoeken we de mogelijkheid tot een samenwerking.”

RijswijksBelang voorzitter Marc Weterings en Richard de Mos van Groep de Mos/Ouderen Partij Den Haag zijn al ruim 15 jaar vrienden. “We hebben dezelfde drive en passie voor de politiek”, aldus Weterings. “Nu er een nieuw Haagse College is geïnstalleerd waarin Groep de Mos / Hart voor Den Haag een prominente rol vervuld, liggen er kansen om op een aantal punten de samenwerking aan te gaan.”

Weterings maakt dit concreet op een aantal punten. “Te denken valt daarbij aan het parkeerprobleem, die is ontstaan in Den Haag en waar Rijswijk flink de dupe van is. Ook kunnen we samen van gedachte wisselen over de aanpak groenvoorziening en zwerfvuil, het afschaffen van de hondenbelasting en een aanvalsplan tegen eenzaamheid. Ook aantrekkelijke en bereikbare winkelstraten en vitale bedrijventerreinen zijn punten waarop we elkaar kunnen helpen.”


Foto: Digitaal Dagblad