Geen boetes voor schenden barbecueverbod Wilhelminapark

mainImage
Geen boetes voor schenden barbecueverbod Wilhelminapark

In antwoord op raadsvragen van RijswijksBelang heeft het College gezegd dat er deze zomer geen boetes zijn uitgedeeld aan mensen die het barbecue verbod in het Wilhelminapark hebben geschonden.

“Voor het niet opvolgen van het barbecue-verbod zijn geen boetes uitgedeeld”, staat te lezen in een schriftelijke beantwoording. “Wanneer mensen in overtreding zijn, wordt gevraagd de barbecue te doven en wordt een waarschuwing uitgedeeld. Deze wordt ook geregistreerd. Bij herhaling wordt dan beboet. Dat is niet voorgekomen.”

Over mogelijk brandgevaar in de toekomst zei het College: “We hebben te maken gehad met extreme droogte. Vooralsnog nemen we geen andere maatregelen dan we tot nog toe hebben getroffen. Mocht in de toekomst wederom van grote droogte sprake zijn (code oranje), zullen uiteraard gepaste maatregelen worden getroffen, waaronder een barbecue-verbod.”

RijswijksBelang reageerde teleurgesteld op deze antwoorden. “Mensen die willens en wetens maling hadden aan het verbod, dat duidelijk door grote matrixborden en een pictogramborden was aangegeven, zijn er met een ‘waarschuwing’ van af gekomen. Wat ons betreft hadden ze moeten optreden en boetes moeten uitdelen. Door het te softe beleid, was het dagelijks raak deze periode in het Wilhelminapark.”


| Foto: Digitaal Dagblad