Geen bekendmakingen van gemeente meer in huis-aan-huisbladen

mainImage
Geen bekendmakingen van gemeente meer in huis-aan-huisbladen

Als het aan het kabinet ligt, verdwijnt binnenkort de verplichting voor gemeenten om bekendmakingen in huis-aan-huisbladen te publiceren, dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdag. Vergunningaanvragen en dergelijke zaken zouden online moeten worden bekend gemaakt.

“Elektronische informatie is overal toegankelijk, 24 uur per dag bereikbaar en kan kosteloos worden aangeboden”, zegt staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Raymond Knops in het AD. Het voornemen van het kabinet is niet alleen ingegeven door de veranderende nieuwsvoorziening, maar is ook een bezuinigingsmaatregel. Hiermee zouden gemeenten miljoenen euro’s besparen aan advertentieruimte.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is niet blij met het wetsvoorstel. De VNG vindt het belangrijk ‘dat ook burgers worden bereikt die geen internet hebben, niet digitaal vaardig zijn of niet van digitale communicatie gebruik willen maken’, schrijft het AD.

Onder de bekendmakingen waarvoor de verplichting vervalt, vallen onder meer bouwvergunningen, sloopmeldingen, verkeersmaatregelen en de manier en de termijn van bezwaar maken tegen aangevraagde vergunningen.


Foto: Digitaal Dagblad