Ed Braam (Beter voor Rijswijk) de ‘Smaakmaker’ in het AD

mainImage
Ed Braam (Beter voor Rijswijk) de ‘Smaakmaker’ in het AD

Deze week was het de beurt aan Beter voor Rijswijk lijsttrekker Ed Braam om de hoofdrol te spelen in de rubriek ‘Smaakmakers’ in het Algemeen Dagblad. Naast persoonlijke zaken als zijn lat-relatie, het mannenhuis waarin hij woont en spruitjes en chili con carne, komen diverse Rijswijkse zaken aan bod die een rol spelen of hebben gespeeld in de zijn keuze voor politiek.

Braam kwam de politiek in toen zwembad De Wervel dreigde te verdwijnen. “Ik begreep toen dat als ik mee wilde praten, ik aan de andere kant van de tafel moet zitten.” Sindsdien is Braam een bezig bijtje in de lokale en provinciale politiek.

De BvR oprichter legt in het AD uit hoe het nou kan dat hij naast zijn eigen assurantiekantoor ook een zetel heeft in de Rijswijkse gemeenteraad en namens de PVV zitting heeft in de Provinciale Staten. “Qua vergaderdagen allemaal prima te combineren”, zegt hij daarover. “Feitelijk hebben BvR en PVV niets met elkaar te maken. BvR kijkt breder wat er in Rijswijk speelt. “ Over de overeenkomsten zegt hij: “Beide partijen hebben de dezelfde standpunten over de forse bezuinigingen op de thuiszorg en het slecht integreren van de islam in Nederland.”

Het artikel geeft een aardig inzicht in de drijfveren van Braam. Zo benadrukt hij nog eens dat een 24 uurs huisartsenpost het belangrijkste agendapunt is van zijn partij. Daarnaast wil hij ook dat inwoners die inspreken bij een gemeenteraadsverkiezing direct antwoord krijgen. Hij hoopt met BvR de grootste te worden bij de gemeenteraadsverkiezingen, maar wil daarna fractievoorzitter blijven en geen wethouder. Het niet kunnen behouden van voetbalclub Haaaglandia ziet Braam als grootste teleurstelling.


Foto: Digitaal Dagblad