Rijswijks Dagblad | Debby Burgers (RijswijksBelang): “Eén parkeervergunning voor heel Rijswijk… klaar met die onzin van nu”

Debby Burgers (RijswijksBelang): “Eén parkeervergunning voor heel Rijswijk… klaar met die onzin van nu”

mainImage
Debby Burgers (RijswijksBelang): “Eén parkeervergunning voor heel Rijswijk… klaar met die onzin van nu”

Tussen al de serieuze debatten van deze week wil het Rijswijks Dagblad een wat minder serieuze, zeg maar vrolijke noot kraken. Wij geven in de laatste zes dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen graag het woord aan kandidaat raadsleden van de 12 partijen. Niet de lijsttrekker, want die heeft natuurlijk al genoeg aandacht gegenereerd.

Debby Burgers (39 jaar) staat voor RijswijksBelang (lijst 10) op plek 15.

Waarom ben je in de politiek gestapt?
Debby Burgers: ”Ik heb gekozen voor de politiek, omdat ik merkte dat ik me steeds meer ging ergeren aan dingen die ik om me heen zag en hoorde. Ik dacht: dat moet toch anders kunnen? Zo kwam ik met Marc Weterings in gesprek, onze lijsttrekker. We denken over veel dingen hetzelfde.”

Wat is de sterkste karaktereigenschap van jullie lijstrekker en wat de zwakste?
“Zo is Marc een man van zijn woord en doet hij wat hij zegt. Als hij ergens zijn zinnen op heeft gezet, zal hij alles op alles zetten om dat ook te kunnen realiseren. Echter maakt dat enigszins ook een valkuil want je kan het helaas niet iedereen naar zijn of haar zin maken.”

Met welke politicus zou je wel eens willen stappen?
“Ik zou best wel eens gezellig wat willen drinken met mevrouw Henny van der Horst. Deze bijzondere vrouw is 18 jaar raadslid geweest van ons mooie Rijswijk. De burger heeft haar niet voor niks keer op keer gekozen voor de raad, dus ik denk dat ik best wel veel van haar kan leren.”

Veel politici zijn juist in deze periode te zien in TV programma's. Wanneer u mocht kiezen in een TV programma te gast te zijn, welk programma zou dit dan zijn?
“Als ik te gast mocht zijn bij een tv programma voor onze partij dan zou ik dat heel erg leuk vinden bij RTL Late Night. Ze houden daar van een goede discussie en zijn ook niet bang je aan de tand te voelen over bepaalde zaken.”Stel je voor dat je morgen per direct iets mag veranderen in Rijswijk, wat zal het zijn?
“Als ik morgen iets zou mogen veranderen in Rijswijk, dan zou ik vooral wat willen veranderen aan de verkeersveiligheid. De laatste tijd hoor je niks anders dan verkeerschaos en aanrijdingen met net als laatst nog een dodelijk slachtoffer. Ik vind dat verschrikkelijk. Ik denk echt dat zulke dingen anders kunnen aangezien dit veelal op plekken gebeurt van tijdelijke overgangen in verband met wegwerkzaamheden oid. Ook vind ik de vereenzaming onder ouderen een heel belangrijkpunt waar naar gekeken moet worden. Zeker met de vergrijzing waar we mee te maken hebben zou het toch niet zo mogen zijn dat je op je oude dag je verschrikkelijk alleen en eenzaam voelt. Ik denk dat daar nog veel werk ligt. En dan het parkeerbeleid , één vergunning voor heel Rijswijk ... klaar met die onzin van nu.”

U mag morgen geld weggeven voor een goed doel in Rijswijk. Welk doel zou u dan (persoonlijk) kiezen?
”Als ik geld persoonlijk mocht weggeven aan een goed doel in Rijswijk zou ik dat heel moeilijk kiezen vinden aangezien er geen stichting is die echt alleen maar voor Rijswijk is. Het zijn vaak landelijke organisaties die ook goed doen in Rijswijk. Ik vind persoonlijk Make a Wish een heel mooi goed doel. Daar hebben we onlangs met de school waarop mijn dochters zitten ook een mooi bedrag voor opgehaald.”

Durft u over uw grootste blunder te praten of doen politici dat niet?
“Mocht ik gekozen worden en zou ik ergens een blunder maken, dan zal ik dit openlijk toegeven en mijn uiterste best doen dit weer recht te zetten. Uiteindelijk blijft fouten maken menselijk en van fouten leren we. Ik hoop dat de Rijswijkse burger vertrouwen in ons heeft en ons ziet als een nieuwe frisse wind die zal waaien door Rijswijk. Voor degene die ons al volgen die zullen ook gezien hebben dat wij het afgelopen jaar sinds onze oprichting niet stil gezeten hebben en we al veel hebben kunnen betekenen als (nog)niet zittende partij.”

Bij hoeveel zetels op 21 maart van uw partij mogen we u feliciteren?
“Ik zal op 21 maart erg trots zijn als we rond de 4 zetels uit gaan komen.”


Foto: Digitaal Dagblad