Rijswijks Dagblad | D66 vraagt om hertelling van stemmen

D66 vraagt om hertelling van stemmen

mainImage
D66 vraagt om hertelling van stemmen

Zoals wij gisternacht al meldden, heeft D66 Rijswijk formeel burgemeester Michel Bezuijen verzocht om een volledige hertelling van alle uitgebrachte stemmen in de gemeente Rijswijk.
De voorlopig uitslag laat zien dat er slechts twee stemmen verschil zit tussen D66 en nieuwkomer WIJ. Dat kan voor beide partijen mogelijk een verschuiving van zetels inhouden wanneer er niet goed is geteld.

“Dit verschil is dusdanig klein dat het voldoende grond biedt voor een volledige hertelling”, meldt D66 lijsttrekker Constantijn Dolmans. ”Bij tenminste een stembureau is geconstateerd dat er een groot verschil is tussen het aantal stempassen en het aantal stembiljetten (Esdoornstraat). Op vrijwel alle stembureaus was er haast om de stemmen te tellen waarbij makkelijk een stembiljet fout kan zijn geteld. Ook moet vastgesteld worden dat inderdaad op alle stembureaus de leden hebben getekend voor het proces-verbaal, en verantwoording nemen voor de juiste uitslag.”

“Het spijt D66 Rijswijk verschrikkelijk hierom te moeten vragen gezien de werklast voor de gemeente maar met deze uitslag is het 1 stembiljet dat klaarblijkelijk het verschil kan maken tussen drie of vier zetels voor betrokken partijen. Dat rechtvaardigt een volledige, volstrekt zorgvuldige hertelling van alle stemmen die in Rijswijk zijn uitgebracht.”
De lijsttrekker van D66 Rijswijk, Constantijn Dolmans, heeft ook formeel verzocht om een bijeenkomst te beleggen met de lijsttrekkers van de partijen die vooralsnog de kiesdrempel hebben gehaald onder voorzitterschap van de burgemeester komende vrijdagochtend om de coalitiebesprekingen in gang te zetten. De lijsttrekkers van BVR, Groen Links, VVD, CDA, WIJ, GBR, Rijswijks Belang hebben dit verzoek mondeling tijdens de bijeenkomst in het stadhuis vooralsnog ondersteund.


Foto: Digitaal Dagblad