Commotie om subsidie voor Gouds Verzetsmuseum

mainImage
Commotie om subsidie voor Gouds Verzetsmuseum

De fractie Beter voor Rijswijk heeft haar afschuw uitgesproken dat het Gouds Verzetsmuseum subsidie vanuit Rijswijk krijgt. Mede ook omdat het voortbestaan van dit museum allesbehalve zeker is. Oud-burgemeester Ineke van der Wel was bestuurslid van dit verzetsmuseum. Het museum kreeg jaarlijks een toelage van 3404 euro. Beter voor Rijswijk, en met deze fractie, vonden verschillende andere fracties, het sympathieker om het ‘eigen’ Museum Bescherming Bevolking in Rijswijk deze subsidie te laten krijgen. Dit vond wethouder Borsboom te ver gaan.

Er wordt nu onderzocht of het museum in Gouda voortgezet gaat worden en mede op aandringen van VVD-fractievoorzitter Coen Sleddering zou de gemeente Rijswijk het Museum Bescherming Bevolking moeten oproepen of helpen bij het aanvragen van subsidie als dat al niet gebeurd was.

Ook wordt er na een voorstel van de PvdA gekeken of het Museum Bescherming Bevolking door een groot gebrek aan ruimte gebruik kan maken van de gebouwen die op hun terrein niet meer gebruikt worden door Veiligheidsregio Haaglanden. "Het is jammer dat zij nu historische voertuigen elders moeten opslaan terwijl er eigenlijk wel ruimte is", aldus Wil van Nunen, raadslid van de PvdA.


Foto: Digitaal Dagblad