CDA Rijswijk ontevreden over College in zake bereikbaarheid

mainImage
CDA Rijswijk ontevreden over College in zake bereikbaarheid

De Rijswijkse afdeling van het CDA maakt zich grote zorgen over de bereikbaarheid van Rijswijk nu er door de HTM haltes van Rijswijkse buslijnen uit de dienstregeling worden gehaald. De lokale partij roept het College op om Rijswijk weer op de kaart te zetten in de regio. Menno van Enk van de partij deed deze oproep in de raadsvergadering van 12 juni.

In een persbericht maakt het CDA Rijswijk duidelijk dat het niet tevreden is over de manier waarop het College omgaat met dit dossier. “Het College stelt in raadsinformatiebrief dat hier (het voornemen van HTM om haltes te schrappen red.) schriftelijk en mondeling op gereageerd is, maar dat er geen reactie vanuit de regio is gekomen. Ook zou Rijswijk in de bestuurscommissie haar mening hebben verwoord. Maar in de verslagen is daarvan niets terug te vinden. Wel staat er in het verslag dat de commissie, inclusief de Rijswijkse vertegenwoordiging, op 11 april akkoord is gegaan met een nieuwe concessieverlening aan HTM bus van 2019 tot 2034.”

"Dat moet dus echt anders", vindt het CDA. "Dit zijn juist de momenten waarop bestuurlijke interventie ertoe doet. Een belangrijke taak voor de nieuwe wethouder Verkeer en Vervoer en voor de burgemeester als lid van het Bestuur, om dit te onderzoeken, en de verhoudingen zodanig te verbeteren dat er rekening wordt gehouden met Rijswijk."


| Foto: Digitaal Dagblad