Beter voor Rijswijk wil overlast kauwgom aanpakken

mainImage
Beter voor Rijswijk wil overlast kauwgom aanpakken

Kauwgom is volgens Beter voor Rijswijk één van de grootste ergernissen in Rijswijk. De partij wil dan ook dat er wat aan de overlast ervan gedaan wordt. “Je komt het overal in Rijswijk tegen behalve in de vuilnisbak.”

Nico Penders van Beter voor Rijswijk wordt gek van de plakken die hij regelmatig onder zijn schoenen aantreft: "Een rondje door winkelcentrum In de Bogaard richting het station is geen pretje”, aldus het kandidaat raadslid. “De kauwgum zie je overal. Er wordt door de gemeente Rijswijk en NS niets aan gedaan. Iedereen laat het maar slingeren, terwijl er vuilnisbakken genoeg zijn."

Penders vervolgt: "We rekenen op een mooi verkiezingsresultaat. Daarna gaan we dit opnieuw aankaarten bij de gemeente. De gemeente kan bedrijven inzetten om de kauwgom te verwijderen. Dat is eerder gedaan. Verder kan de gemeente de inwoners en bezoekers van de winkelcentra gericht informeren".

Beter voor Rijswijk hoopt dat deze ergernis ook met een beetje hulp van oplettende inwoners wordt aangepakt. “Met een hoge drukspuit werk je snel de kauwgum weg.”


Foto: Digitaal Dagblad