Advies verkenner Van der Tak: GroenLinks, VVD, D66 en Wij.

mainImage
Advies verkenner Van der Tak: GroenLinks, VVD, D66 en Wij.

Verkenner Sjaak van der Tak heeft donderdagavond in een openbare zitting in de raadzaal van Rijswijk zijn advies voor de vorming van de coalitie en college verteld. Het is aan de collegepartijen GroenLinks, VVD, D66 en nieuwkomer Wij. (met voormalig wethouder Björn Lugthart in een nieuwe rol) om te proberen binnen drie weken een ‘verbindend, duurzaam en stabiel bestuur’ te gaan vormen.


Opvallend daarbij is dat voormalig collegepartij Gemeentebelangen Rijswijk en de grootste partij na de verkiezingen, Beter voor Rijswijk, geen onderdeel uitmaken van de besprekingen. Bij die besprekingen neemt GroenLinks het voortouw. Dat is ook de eerste aanbeveling van de verkenner Van der Tak.


De twee andere aanbevelingen zijn dat de uitkomst van de onderhandelingen van de ‘krachtige vier’ in concept wordt besproken met de andere fracties om eventueel te komen tot een groter draagvlak dan de 16 zetels, de kleinst mogelijke meerderheid, die de vier partijen nu hebben. De laatste aanbeveling was dat een Rijswijks college van Burgemeester en Wethouders mogelijk is en dat deze ‘verbindend, duurzaam en stabiel’ moet zijn.


Later meer…    


Foto: Digitaal Dagblad