Een 17-jarige jongen reisde gisteren met de Randstadrail. Kort nadat hij uit de tram stapte, probeerden twee onbekenden van 16 à 17 jaar oud hem omstreeks 14.45 uur te overvallen. Daarna mishandelden zij hem op het Oosteinde in Voorburg. Hij deed aangifte en de politie onderzoekt de zaak.

Het slachtoffer stapte omstreeks 14.15 uur in bij de halte het Spui in Den Haag en ging achter in de tram zitten. Een lichtgetinte jongen, met donkere kleding, ging direct naast hem zitten in de tram.

Bij de halte Oosteinde stapte de 17-jarige uit, evenals de jongen die naast hem zat met nog een tweede jongen, donker getint en donker gekleed met spijkerbroek. Bij de trap in het station vroeg de licht getinte man aan de jongen om even met hen mee te lopen.

De drie liepen vervolgens richting een gebouwtje aan de Vliet en kwamen uit bij een tunneltje. Daar vroegen de twee of het slachtoffer iets bij zich had. Omdat de jongen het niet vertrouwde, besloot hij direct terug te lopen naar het station. Op dat moment mishandelden de twee hem.

Bij een kleine rotonde zag het slachtoffer een man aan het werk en vroeg hem om hulp. De man besloot de twee weg te jagen met een schep, maar als reactie hierop bedreigden de twee hem weer met een wapen. De behulpzame man besloot vervolgens om de twee nog even te volgen op een scooter, maar verloor de twee uit het oog.


Iets gezien of gehoord?

De districtsrecherche Zoetermeer – Leidschendam-Voorburg is op zoek naar getuigen. Hebt u iets gezien van de mishandeling? Of hebt u de drie jongens in de Randstadrail gezien? Is u daar iets opgevallen? Of hebt u andere informatie over de twee verdachten? Neem dan contact op met de districtsrecherche Zoetermeer – Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000