Op de Facebookpagina van het Politiebureau Rijswijk staat dat in Rijswijk vele WhatsApp buurtpreventiegroepen actief zijn. Het doel van deze groepen, via WhatsApp, hebben hetzelfde doel, namelijk het veilig houden van je eigen buurt, met elkaar, door het uitwisselen van informatie onderling.

Politie Rijswijk is onlangs (met succes) gestart met een Whatsapp alarmeringen- en informatiesysteem waarbij de beheerders van een dergelijke WhatsApp groep geïnformeerd worden over hetgeen in uw buurt plaatsvindt. Hierbij worden onder andere meldingen verstuurd aan de BEHEERDERS van een groep met een mededeling dat er op een bepaalde locatie onlangs is ingebroken en verzocht wordt om extra op te letten. Ook worden er meldingen verstuurd b.v. bij een heterdaad situatie van een mishandeling, vernielingen, woninginbraak of vermissingen e.a. met de bedoeling om de verdachte snel aan te houden of de vermiste snel terug te vinden.

Om een overzicht te krijgen hoe de WhatsApp dekking is in onze gemeente vraagt de politie u om uw WhatsApp-groep aan te melden via https://wabp.nl/ (gratis). Daarna kunt u zich aanmelden om lid te worden van ons (Politie Rijswijk) WhatsApp alarmeringen- en informatiesysteem.

Hierbij zult u als beheerder van een WhatsApp groep een E-mail moeten versturen, o.v.v. uw 06 nummer en motivatie, aan: [email protected] met het verzoek opgenomen te worden in de WhatsApp groep. Na uw aanmelding wordt er contact met uw opgenomen (verificatie).

Alleen de beheerders van een WhatsApp groep worden aan de PolitieApp toegevoegd. Een buurt/wijk kan uit meerdere beheerders bestaan (niet meer dan 4). De beheerder(s) van een buurt ziet er op toe dat de door politie verstuurde informatie gedeeld wordt met hun eigen volgers.
Er is nog geen buurtpreventiegroep in mijn buurt ? Wij helpen uw graag bij het aanmaken van een dergelijke groep in uw buurt! Mail ons via [email protected].

De voorlopige dekking Buurtpreventiegroepen / WhatsApp groepen klik hier