De politie Den Haag vraagt het publiek alsnog te helpen bij het zoeken naar de vermiste 48-jarige Maria de Jesus dos Santos Goncalves Santana uit Den Haag. Op vrijdagavond 25 augustus is de geboren Portugese door een kennis bij haar woning aan de Stieltjesstraat in de Haagse wijk Laakkwartier afgezet. Daarna is niets meer van haar vernomen. Op woensdag 11 oktober is de 43-jarige vriend van Maria aangehouden als verdachte. Er zijn aanwijzingen dat hij betrokken is bij haar vermissing.

De recherche gaat uit van een misdrijf. Een week geleden werd uitgebreid onderzoek gedaan in de woning van het stel en in het water langs de Neherkade (Laakhaven), achter de woning. De zoeking in het water gebeurde samen met het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ).

De recherche komt nu graag in contact met mensen die meer kunnen vertellen over de achtergronden en het leefpatroon van Maria en haar vriend. Ze lieten hun twee honden regelmatig uit op een vaste looproute rond het water van de Laakhaven. Zij liepen dan via de Stieltjesstraat linksom via de Neherkade, de Waldorpstraat, de Calandkade en over de brug weer terug naar de Stieltjesstraat. Mogelijk is het stel iemand opgevallen tijdens het uitlaten van de honden, een pittbull en een bordeaux dog.

Het signalement van Maria: 48 jaar oud en vrij klein, ongeveer 1.60 meter. Ze heeft een aantal tatoeages op haar lichaam; op de onderkant van de rug de naam Emmanuel, op haar bil de afbeelding van een aardbei en op haar rechterborst vermoedelijk de letter G. Op de dag van haar verdwijning droeg zijeen licht jack, een blauwe spjjkerbroek en donkere sneakers met lichte zolen, die lijken op Nike’s.

Heeft u Maria nog gezien of gesproken op de dag van haar vermissing, vrijdag 25 augustus? Of heeft u in het weekend van vrijdag 25 tot maandag 28 augustus iets opvallends gezien in of rondom de flat aan de Stieltjesstraat in Den Haag waar Maria en haar vriend woonden?

De recherche komt graag met u in contact via 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

De politie heeft vandaag (dinsdag 17 oktober) de hieronder volgende foto’s vrijgegeven van de vermiste Maria.