De politie Rijswijk  heeft tijdens de jaarwisseling veel medewerkers op de been. Zij willen maximale inspanning leveren voor een vrolijk en veilig oud en nieuw. Maar met hoeveel zij ook op straat zijn, orde en veiligheid kan de politie nooit alleen handhaven. Daarbij hebben zij uw steun nodig. De jaarwisseling staat voor de deur. Dat hoort een smetteloos feest voor iedereen te zijn.

Een bijzonder moment dat mensen samenbrengt om het oude jaar uit te luiden en het nieuwe jaar welkom te heten. De meeste mensen maken van de viering van oud en nieuw een leuk feest. Toch zijn er ook mensen die het feest voor anderen bederven. De hulpverleningsdiensten, het Openbaar Ministerie, gemeenten en politie hebben afspraken gemaakt over de aanpak tijdens de jaarwisseling.

Mensen die de moed en het verantwoordelijkheidsbesef tonen om anderen aan te spreken op ongewenst of ongepast gedrag. Ook als u getuige bent van geweld of vernieling is het belangrijk om direct de politie te alarmeren. Een goed signalement helpt om de dader(s) te pakken. Daarnaast lost de politie veel zaken op, maar ontbreekt nog al eens een aangifte. Doe daarom altijd aangifte. Op drukke plaatsen kunnen zakkenrollers actief zijn, pas daarom goed op uw spullen als u op straat oud en nieuw viert. Vergeet ook niet om deuren en ramen goed af te sluiten als u de buren een hand schudt na 00.00 uur.

Onze focus ligt op het voorkomen van en optreden bij onveilige situaties, calamiteiten en openbare ordeverstoringen. We treden op als er gevaar voor personen/ goederen is, als wegen belemmerd worden en als er misdrijven worden gepleegd.

Geweld en agressie tegen hulpverleners wordt niet getolereerd. Dit gaat niet alleen om fysiek geweld, ook tegen beledigingen en bedreigingen wordt opgetreden.