Paul de Leeuw begint in januari, onder meer in de Rijswijkse Schouwburg, met zijn nieuwe tv-programma Wie Steelt Mijn Show?. Het publiek heeft een grote rol in de zaterdagavondshow. Dat vertelde de VARA-ster in Pauw. De Leeuw keert na jaren terug op deze uitzendavond. Hij denkt de juiste formule in handen te hebben. “We hebben zes, zeven acts per avond. De zaal is het publiek en die kan je ook wegvegen. De juryvoorzitter is iemand in de zaal en die heeft ook een knop waarmee je secondes kunt winnen.” Die juryvoorzitter heeft veel macht. “Als je niet goed bent heb je een minuut, maar als de voorzitter je wel goed vindt krijg je er steeds 10 seconden bij.”

Het programma is gebaseerd op een theatervoorstelling van De Leeuw. “Het is een programma naar aanleiding van een programma dat ik vorig jaar door het land maakte met de titel Zingen zolang het duurt. Met sms-berichten konden mensen de hele avond nummers aanvragen. Ik wist niet wat er aangevraagd werd, dus het werd een hilarische show.”

“Op een gegeven moment dacht ik dat het weer leuk is om wat met mensen te doen en het land in te gaan. Ik wil niet n Amsterdam of in Hilversum, maar het land in. We hebben een programma bedacht en we zijn er lang mee bezig geweest: Wie Steelt Mijn Show.”

“We gaan naar Assen, Drachten, Rijswijk, Doetinchem en Rotterdam. Als je zeker weet dat je de show gaat stelen, kun je meedoen.”

Bron: VARA