Ook Rijswijkers krijgen deze dagen e-mails binnen van ABN AMRO en de Rabobank waar men voor moet oppassen. Dit kunnen namelijk  phishingmails zijn die tot doel hebben geld van u af te troggelen.

In de e-mail, zogenaamd gestuurd door ABN AMRO, wordt verteld dat u nog een factuur heeft openstaan van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). U wordt dan via een link gestuurd naar een website die lijkt op die van de ABN AMRO, maar in werkelijkheid van kwaadwillenden is. Op deze site zou u moeten inloggen, allerlei persoonlijke gegevens moeten invullen waaronder uw pincode. Doe dit niet, want op die manier krijgen criminelen toegang tot uw rekeningen en geld.

ABN AMRO heeft op haar website een pagina die aandacht besteedt aan internetfraude. Klik daarvoor hier.

Rabobank
Ook namens de Rabobank worden phishingmails gestuurd over een Rabobank-pas. Hierin staat dat u uw mails van Rabobank al een tijd niet heeft geopend en dat u mogelijk belangrijke informatie heeft gemist. U zou een nieuwe pas moeten aanvragen en dit kan voor 18 mei gratis, hierna zullen er kosten in rekening worden gebracht. De oude pas zou  buiten werking worden gesteld. Ook hier wordt u dan via een link naar een valse website geleid, waar de fraudeurs vragen om uw bankgegevens. Trap hier dus niet in, verwijder de mail en maak anderen attent op deze vorm van oplichting.

Meer over internet fraude en phishingmails vindt u op de website van Opgelicht van de Avro/Tros.

Bron: Opgelicht (Avro/Tros), Zoetermeers Dagblad en Voorburgs Dagblad