De gemeente Rijswijk is momenteel met belanghebbenden in winkelcentrum In de Bogaard en QPark aan het overleggen of er een aantal uur gratis geparkeerd zou kunnen worden.

In de raadsvergadering van dinsdag zetten verschillende partijen daar nog hun vraagtekens bij. Indien er een speciale parkeerregeling met gratis parkeren zou komen, moet dat ook bij de andere winkelcentra, zoals winkelcentrum Oud-Rijswijk, gebeuren. Jos Bolte van de PvdA opperde dit om oneerlijke concurrentie te voorkomen.

Dick Jense van Onafhankelijk Rijswijk had weinig vertrouwen in de goede afloop. “Het zou best kunnen dat er uren gratis wordt geparkeerd, maar dat zou ook betekenen dat de gemeente die uren zou moeten betalen aan QPark. En gaat de Rijswijker dus daar gewoon voor betalen.”

Ook kwamen de hogere parkeertarieven ter sprake bij de straten onder meer in de Muziek- en de Artiestenbuurt die grenzen aan het winkelcentrum. Er is daar gekozen voor een hoger tarief dan de parkeergarages om te voorkomen dat de Bogaard bezoekers gaan parkeren in de wijken.