Het was onlangs bij restaurant Madestein een gezellig samenzijn van ondernemers die aanwezig waren op de eerste klantenborrel van de Hoornwijck Groep in Rijswijk. Eén van de aanwezigen was Raymond de Vries, eigenaar van Orphiction, een mediabedrijf dat zich bezighoudt met visuele uitingen, software ontwikkeling, video/animatie en virtual reality.

De relaties van de Hoornwijck Groep kregen kort na de klantenborrel een mooie film te zien. Het was geproduceerd door Orphiction. “Beelden vertellen vaak meer dan een geschreven artikel,” vertelt Raymond de Vries. “Mensen zijn visueel ingesteld en kijken liever naar beelden dan naar woorden zoals video en animaties.”

Pijler
De vier betrokkenen bij Orphiction houden zich veelal bezig met de combinatie van moderne media en maatwerk software. “Momenteel zijn we bezig om visuele communicatiemiddelen te ontwikkelen voor de bouw, infrastructuur en de industrie. Waar verschillende mensen elkaar ontmoeten ondersteunen wij de onderlinge communicatie door middel van de combinatie van video (ook met drone), animatie en maatwerk Virtual Reality. Ook uitermate geschikt voor projectontwikkelaars waarbij veel verschillende mensen continu met elkaar in contact kunnen blijven en de laatste stand van zaken kunnen inzien. Maatwerk software is daarbij essentieel.”

Gesprek
De Vries vervolgt: “Wij gaan graag met ondernemers in gesprek om de uitdagingen te bespreken. Gewoon rond de tafel met een kop koffie. Het moet laagdrempelig zijn. Ondernemers leven vaak in hun eigen wereldje en weten niet precies hoe zij hun boodschap naar buiten moeten brengen. Daar helpen wij hen mee. We hebben een groot inlevingsvermogen en kunnen de brug slaan van het verhaal van de ondernemer in de vertaling naar de nieuwe media.”

Hoornwijck Groep
Raymond de Vries:”Onze relatie met de Hoornwijck Groep gaat nu al zo’n twintig jaar terug. Deed altijd wel dit werk maar liet me altijd inhuren. Sinds twee jaar hebben we nu ook een bedrijf hierin opgezet, waarin Leo van den Nouweland van de Hoornwijck Groep ons ook geholpen heeft. Van het bijhouden van de hele administratie tot het uitdenken van plannen. De mensen bij Hoornwijck Groep zijn daarbij heel creatief en pro-actief.”

Voor meer informatie over Orphiction zie www.orphiction.nl