Het Algemeen Dagblad publiceerde donderdag een artikel over het nieuwe College van B&W van Rijswijk, waarin de college partijen reageren op het niet meedoen van de oppositie aan de meedenksessies. Onafhankelijk Rijswijk reageerde in een persbericht woedend op dit artikel dat volgens de partij “neerbuigend” is en vol staat van leugens.

“Het artikel met de titel “Nieuw college Rijswijk: ‘Oppositie moet wennen’,”  over de reactie van de voltallige oppositie op het Rijswijkse hoofdlijnenakkoord, is een schaamteloze leugen.” Zo opent O.R. het persbericht. “De leden van het nieuwe college beweren dat er een financiële onderbouwing voor het hoofdlijnenakkoord ligt. Iedereen die het hoofdlijnenakkoord gelezen heeft, heeft met eigen ogen kunnen zien dat elk financieel kader ontbreekt.”

Dat was niet de enige klacht van Onafhankelijk Rijswijk op het artikel. “Ons als voltallige oppositie (de helft min 1 van de raad) vervolgens weg te zetten als een stel onwetende schoolkinderen dat ‘even moet wennen’, straalt grote neerbuigendheid uit. Net zoals het in achterkamertjes bedachte traject van schijnparticipatie dat doet. De bij het artikel geplaatste foto is kenmerkend voor dat proces. De kromme manier van werken bij de collegevorming staat haaks op alle ‘beloftes’ over meepraten en meedenken. Als dit de manier is waarop Rijswijk de komende jaren bestuurd gaat worden, dan mogen Rijswijkers hun hart vasthouden!”