Op donderdag vinden er opnames plaats voor het RTK-programma Van Slager tot Chef bij Slagerij Scholtes in Rijswijk. Van Slager tot Chef” is een gezellig en informatief televisieprogramma van RTL4 waarin leerling slagers hun slagersvaardigheden in de praktijk laten zien en een culinaire uitdaging krijgen van chef Mathijs Vrieze.

In ‘Van Slager tot Chef’ worden er twee jonge aanstormende talenten uit het slagersvak een dag op de proef gesteld. Ze krijgen een opdracht van een ervaren ambachtsman en demonstreren een typische slagersvaardigheid. De meester vertelt ondertussen waarom hij/zij zo gepassioneerd is over dit vak. Maar ook leren we over de herkomst van bepaalde soorten vlees, kwaliteitscontrole en wat je er überhaupt voor moet doen om een echte slager te worden. De slager beoordeelt de opdracht. De leerling slager zal met het oog op de toekomst ook moeten leren hoe hij de klant kan laten excelleren in eigen keuken.

De uitzendingen zijn vanaf zondag 26 november om 16:30 te zien bij RTL4. Fred Karremans zal in actie te zien zijn bij de slagerij.