In een bijna uitverkochte zaal van de Rijswijkse Schouwburg hebben de Politie-eenheid Den Haag en het Openbaar Ministerie op maandagavond tijdens ‘Politie Den Haag Exclusief’ de inmiddels opgeloste Moord op Miriam Sharon besproken. Tijdens deze unieke bijeenkomst vertelden de rechercheurs en een officier van justitie hoe ze cold cases aanpakken.

De bezoekers werden meegenomen in de dagelijkse werkzaamheden van het team en hoorden over de mogelijkheden dan wel onmogelijkheden van het werk. Veertig procent van de coldcases wordt middels met DNA onderzoek opgelost.

Bezoeker Hans Paping:”Jammer was dat de reden van de moord op Sharon niet werd bekend gemaakt. Ik heb later aan de officier in de hal gevraagd wat er was gebeurd. Het bleek een huurmoordenaar te zijn geweest die vanuit Israël speciaal via Brussel naar Den Haag was afgereisd om te moorden Het had met drugs te maken. Politie Haaglanden is nog naar Israël geweest om daar het probleem aanhangig te maken.”

Speels
“Het speelse element was dat het publiek gevraagd werd als getuige op te treden. Er waren een aantal vragen over situaties die zich op het podium eerder hadden afgespeeld. Middels een ledlampje moest het publiek antwoorden tussen twee kiezen. Was een mooi inkijkje hoe de recherche werkt. En speels gebracht op het podium door afwisseling van dialogen en filmpjes Publiek applaudiseerde voor behaalde eindresultaat.”

Hieronder informatie over de opgeloste moord op Sharon: https://www.omroepwest.nl/nieuws/3549622/Moord-na-27-jaar-bewezen-14-jaar-cel-voor-doden-Miriam-Sharon

Politie Den Haag Exclusief vindt één keer per jaar plaats, voor inwoners van de politie-eenheid Den Haag van 18 jaar en ouder. De politie-eenheid Den Haag strekt zich uit van de Bollenstreek en Kaag en Braassem tot het Westland en de Krimpenerwaard. Grotere plaatsen binnen het gebied zijn Noordwijk, Katwijk, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Delft, Zoetermeer en Den Haag.