Wellantcollege MBO Rijswijk heeft de opleiding Indoor Design in huis. Een opleiding die jonge, creatieve mensen voortbrengt met een hart en passie voor aankleding en decoratie van interieurs.
De studenten worden uitgedaagd om, vanuit hun creatieve vermogen, middels ruimtelijke vormgeving en presentatie, het beste uit hun opdrachten te halen. En dat lukt, gezien de prachtige presentatie in de Bibliotheek van Rijswijk.

Studenten uit het eerste jaar krijgen handvaardigheid, tekenen, ruimtelijke vormgeving en presentatie. De opdracht Maak een reliëf in de stijl van De Stijl is een uitdaging op zich. Ze verdiepen zich eerst in de kunststroming. Vanuit deze inspiratie maken ze ontwerpen. Deze ontwerpen worden uitgevoerd met hergebruikt hout. Wellantcollege Rijswijk is een EKO-school, d.w.z. dat duurzaamheid en ecologie belangrijke thema’s zijn in de onderwijsprogramma’s.

Opvallende panelen zijn te zien in de bibliotheek, met als deelnemende studenten Ymke Boer, Melanie Bolle, Abby-Jean Douwes, Minouche van Duijneveldt, Shela Keijzer, Kaylee Verkade, Linsay Spa, Laura van der Elst, Dilara den Heijer, Simone Kornaat, Marvin van Oel, Cathelijne Legierse, Joëlle Versluijs, Chantal Metz, Vivian van Vliet.

Docent: Ad van Riel.