Zaterdag 12 november is er van 10.00 – 16.00 uur Open Dag van de Kunstuitleen. Ter gelegenheid van de Open Dag zijn er verschillende bijzondere activiteiten: magazijnverkoop, workshops van Florence, de opening van de expositie Open Wand en een presentatie over Samen actief kunst kijken.

In samenwerking met Florence Actief zijn er tussen 11.00 – 15.00 uur verschillende creatieve workshops. Daar kunt u zich van uw kunstzinnige kant laten zien. Dit zijn voorproefjes van workshops die Florence gaat organiseren samen met het Koorenhuis in Den Haag.

Om 15.00 uur is de opening van de Open Wand tentoonstelling door wethouder Marloes Borsboom. Op de Open Wand tentoonstelling exposeren Rijswijkse (amateur) kunstenaars tot en met 30 november bij de bibliotheek met hun kunstwerk. De expositie leverde vorig jaar prachtige kunstwerken op. Ook nu verwachten wij weer kunstzinnig vuurwerk. De expositie is te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Naomi Lamens vertelt om 15.15 uur meer over Samen actief kunst kijken. Florence organiseert samen met de Kunstuitleen op dinsdag 8, 15, 22 en 19 november en 6 december van 13.00 tot 14.30 uur de Florence Kunst Werkplaats. Mensen van 60 jaar en ouder gaan in groepsverband naar kunst kijken. De Florence Kunst Werkplaats laat de deelnemers daarmee op een leuke en ontspannen manier details op schilderijen ontdekken.

U vindt de Kunstuitleen in de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101 in Rijswijk.