Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Rijswijk ontvangt Chris Bögemann op vrijdag 15 september een zilveren erespeld uit handen van Johan Teeuwisse, Hoofd afdeling Necrologie, Archief en Voorlichting van de Oorlogsgravenstichting.

De heer Bögemann neemt na 15 jaar afscheid als consul. In deze rol was hij sinds 2002 de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Rijswijk en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Rijswijk liggen 35 Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven.
In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 375 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Over de Oorlogsgravenstichting
De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.