Om 12.00 uur worden de oren weer gespitst. Dan horen we de maandelijkse test op de eerste maandag van de maand. Sirenes die afgaan, maar in dit soort gevallen is het handiger als men in de toekomst sms’jes krijgt is dat wellicht beter, in ieder geval goedkoper.

Bij een noodsituatie in uw omgeving wilt u weten wat ue moet doen. Daarom is er NL-Alert. Als bij u in de buurt een ramp gebeurt, dan ontvangt u een tekstbericht op je mobiel. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Ga nu naar de instelhulp en stel uw mobiel in.

Met NL-Alert kan de overheid mensen heel gericht alarmeren en informeren tijdens een ramp bij hun in de buurt. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Bijvoorbeeld dat u bij een brand ramen en deuren moet sluiten, of dat u bij een terroristische aanslag uit het gebied moet blijven. Alle providers zenden NL-Alert uit via al hun netwerken. En je ontvangt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is.

Voor meer informatie ga naar www.crisis.nl/nl-alert