Een 22-jarige man werd in Amsterdam aangehouden nadat hij in Den Haag wegreed toen agenten hem wilden controleren. De achtervolging vond plaats in de vroege ochtend van team Rijswijk hebben ondersteund bij de achtervolging en de uiteindelijke aanhouding in Amsterdam.

Agenten van team Leidschenveen- Ypenburg zagen de man rondrijden bij het Guldenpad, een doodlopende straat bij kantoorpanden. De agenten vonden dit verdacht en gaven de 22-jarige uit Purmerend een stopteken. De automobilist ging er als een haas vandoor. Het leverde een achtervolging op waarbij de verdachte via het Prins Clausplein over de snelweg met een hoge snelheid naar Amsterdam reed.

Er volgde ondersteuning vanuit de eenheid Noord Holland en Amsterdam om de bestuurder van het voertuig tot stoppen te dwingen. De inzet van een spijkermat bij Amsterdam had helaas niet het gewenste effect en de bestuurder wist deze op het laatste moment te ontwijken. In Amsterdam werd de man op het Purmerplein klemgereden. Hij werd aangehouden en de auto werd in beslag genomen. Deze bleek uiteindelijk gestolen te zijn. De politie onderzoekt de zaak.