“Met trost is het dat ik vandaag mijn kandidatuur bekend maak voor het lijsttrekkerschap van Onafhankelijk Rijswijk voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Eerst even voorstellen: Mijn naam is Rob Korbijn en ik ben vandaag (23 januari) op de kop af 37 jaar, geboren in Rijswijk aan de Aletta Jacobstraat, opgegroeid in de Hoekpolder en woonachtig geweest in De Presidentenbuurt en thans in Cromvliet-Oud Rijswijk. Ik heb op school gezeten op de Shalomschool en daarna het IMC, gevoetbald bij Vredenburch en getennist bij Welgelegen; dus een grote binding met Rijswijk mag u van mij zeker verwachten.”

“Al op jonge leeftijd raakte ik bekend met Onafhankelijk Rijswijk, vanwege mijn jarenlange vriendschap met Dick Jense jr. – wij ontmoetten elkaar al op de basisschool. Ik ben vanaf toen de partij gaan volgen. De vroege jaren, de hoogtepunten, de turbulente tijden en de successen. In 2014 heb ik samen met Dick jr. plaats genomen in het bestuur van de vereniging. Ons doel was en is om een verjonging door te voeren in de partij en in de denkwijze. Aanstaande vrijdag 26 januari zullen wij als slotstuk van ons bestuurswerk onze nieuwe kieslijst aan Rijswijk presenteren, met veel nieuwe, jonge kandidaten en een nieuw verkiezingsprogramma.”

“De kernwaarden van de partij blijven: nuchter, eerlijk & authentiek is waar Onafhankelijk Rijswijk voor staat. Nuchter in het benoemen van problemen en haar oplossingen – eerlijk, over de gevolgen van keuzes voor Rijswijkers en authentiek, op onze Onafhankelijk Rijswijk wijze, vertrouwend op gezond verstand. Ik hoop dat ik en het team u in de aankomende tijd mogen spreken op straat, op bijeenkomsten of via onze social media!”

Rob Korbijn staat als derde van links op de hoofdfoto