In deze dagen voor Kerstmis kan de gospel niet ontbreken. In de video een fantastisch swingend optreden van het Pop koor Just Just for Fun bij de Oude Kerk bij het Winkelcentrum Oud-Rijswijk’s tijdens de Christmas Shopping Night. Wij wensen onze trouwe bezoekers natuurlijk twee Oh Happy Christmas days…..

Kijk naar de video van Wim Mecksenaar: https://www.youtube.com/watch?v=SrM4YWHu9c0

dickens-feest-21
Oh, Happy Day of Oh Happy Day is het gospelarrangement uit 1967 van een gezang uit de 18e eeuw (tekst van Philip Doddridge geïnspireerd op de Handelingen van de Apostelen 8:35), uitgebracht door The Edwin Hawkins Singers. De single uit 1969 met soliste Dorothy Combs Morrison werd binnen twee maanden meer dan een miljoen keer verkocht. De single behaalde in het Verenigd Koninkrijk de tweede plaats, en in de Verenigde Staten de vierde plaats in de nationale hitlijst. In onder meer Duitsland en Nederland stond het nummer 2 weken op de eerste plaats. De single werd wereldwijd meer dan 7 miljoen keer verkocht. Het verscheen in eerste instantie op de elpee Let Us Go into the House of the Lord (1968) op Pavilion Records en een jaar later op de elpee Oh, Happy Days (1969) Biddulph Records.

Sommige single-uitgaven van Hawkins vermeldden 1959 als jaar van eerste uitgave; een misdruk. B-kant in de versie van Hawkins was Jesus, Lover of My Soul, eveneens een bewerking van een 18e-eeuws kerklied, geschreven door Charles Wesley. Ook Joan Baez en Florent Pagny vertolkten het nummer.

Bron: Wikipedia