De medewerkers van DSW Rijswijk e.o. hebben een nieuw onderkomen gekregen in de Martinifabriek. Maandag werd hun nieuwe werkplek officieel geopend door wethouder Sociale Zaken Björn Lugthart en wethouder Financiën en DSW-bestuurder Nicole Dierdorp.

De DSW medewerkers zijn begin oktober verhuisd van hun oude locatie Kwekerij de Sionsgaerde naar de Martinifabriek in Rijswijk. De nieuwe werkplek is mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking tussen de gemeente Rijswijk, DSW Rijswijk e.o. en de Martinifabriek. Wethouders Björn Lugthart en Nicole Dierdorp zijn trots op dit initiatief. Dierdorp: “Wij vinden het belangrijk dat de medewerkers van DSW een fijne werkplek hebben. Daarnaast hebben ze hier ook goede ontwikkelingsmogelijkheden met perspectief op werk .“

Lugthart vult aan: ”Deze samenwerking met de Martinifabriek is een prachtig voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is het enorm belangrijk dat bedrijven hen kansen willen bieden.” Voor sociaal ondernemer Roderick van den Berg van de Martinifabriek is de verhuizing naar deze locatie een logische keuze. “De Martinifabriek is een nieuw concept waar bewust ondernemen en samenwerken centraal staat. Ons leer- werkbedrijf biedt plek aan ruim dertig mensen. Onze missie is dat iedereen een eerlijke kans moet krijgen om zichzelf te ontplooien. Dit sluit naadloos aan op de doelstellingen van het sociale werkbedrijf DSW Rijswijk e.o..”

DSW is enorm blij met de door de Martinifabriek geboden ruimte. In de vleugel waar de medewerkers van DSW hun nieuwe thuis gevonden hebben, wordt hard gewerkt aan in-en ompak werk voor diverse opdrachtgevers. Dat vandaag deze locatie feestelijk geopend werd in aanwezigheid van de wethouders, is voor hen dan ook een vreugdevolle en bijzondere dag. Ook DSW medewerker Joke is blij met haar nieuwe werkplek, hoewel het in het begin best even wennen was. Haar hele leven werkte ze bij Kwekerij De Sionsgaarde. Maar haar vertrouwde collega’s en haar beste vriendin gingen allemaal mee. “We hebben het hier nu heel gezellig met elkaar.”