Sporters in het Wilhelminapark kunnen vanaf vandaag donderdag 19 april gebruik maken van een ProChip TimePoint. Hardlopers, fietsers en skaters kunnen daarmee de trainingsresultaten zien, zowel op het scherm in het park als online.

Een van de mensen die gebruik gaat maken van het ProChip TimePoint is burgemeester Michel Bezuijen. “Op 7 juni doe ik mee aan Alpe d’HuZes”, zegt de burgervader daarover. “Je moet daar flink voor trainen. Gelukkig kan ik tijdens het trainen nu gebruikmaken van het Time Point in het Wilhelminapark. Zo kan ik mijn vorderingen goed bijhouden en mijn tijd ook vergelijken met die van andere hardlopers.”

Het Time Point is een tijdwaarnemingssysteem met een display. Je kunt een ProChip aanvragen en om je enkel doen om het Time Point te benutten. Zodra je het TimePoint passeert, wordt je chip gelezen en begint je tijd te lopen. Op het scorebord kan je live je progressie volgen. Ook kun je je resultaten analyseren en vergelijken op de site Sporthive.com, waar trainingssessies en wedstrijdresultaten worden opgeslagen. Daar kan de ProChip ook gemakkelijk worden aangeschaft.

Het TimePoint is een mooie toevoeging aan het Wilhelminapark. Vooral omdat inwoners aangaven dat ze in het park meer ruimte en mogelijkheden wilden hebben voor sport en spel. Naast de toevoeging van het TimePoint, wordt het groen opgeknapt en komt er meer plek voor sporters. De herinrichting van het park onderstreept het imago van Rijswijk als groene en veelzijdige gemeente waar het goed stedelijk wonen is.

Foto: Gemeente Rijswijk