Tijdens de campagne Nederland Leest krijgen bezoekers van de bibliotheek in november een boek cadeau. Dit jaar kunt u zelfs kiezen uit drie titels. Eén van deze boeken staat centraal bij de Boekenclub aan de Vliet. Op zaterdag 12 november (Voorburg) en zaterdag 19 november (Rijswijk) bent u van harte welkom om te praten over ‘Liefde en schaduw’ van Isabel Allende.

1 november begint Nederland Leest. Het thema van deze campagne is dit jaar ‘Democratie staat centraal’. Voor iedere bibliotheekbezoeker ligt een gratis boek klaar. Welk boek neemt u mee? ‘Heer van de vliegen’ van William Golding, ‘Liefde en schaduw’ van Isabelle Allende of ‘Morten’ van Anna Levander?

Isabel Allende
Op de website van de bibliotheek kon u de afgelopen weken stemmen welk boek volgens u besproken zou moeten worden op de Boekenclub. ‘Liefde en schaduw’ van Isabel Allende kreeg de meeste stemmen.

Boekenclub
Op 12 en 19 november nemen we ‘Liefde en schaduw’ als uitgangspunt voor een gesprek over democratie. Isabel Allende combineert in dit boek een liefdesgeschiedenis en een verhaal over politieke onderdrukking en verzet.
Het is een verhaal dat speelt in elke autoritaire staat. De machthebbers verdedigen hun regime tegenover echte of vermeende vijanden. Maar is democratie altijd wel een betere staatsvorm? Voor elk land en in elke situatie?

Doet u mee met het debat over democratie waar deze en vele andere vragen gesteld mogen worden? Op niet-autoritaire wijze zal Alek Dabrowski de discussie leiden en u prikkelen na te denken over onze democratie.

Alek Dabrowski
Alek Dabrowski werkt bij de openbare bibliotheek in Rotterdam. Hij schrijft blogs over boeken en hij heeft een boekenrubriek bij Radio Rijnmond. Alek is erg enthousiast om samen met u te ontdekken wat een mooi en waardevol boek ‘Liefde en schaduw’ is.

Boekenclub aan de Vliet | Rijswijk   | za 19 nov | 14.30 – 15.30 uur
Actieprijs: leden: € 6,00 en niet-leden € 7,50
U kunt u aanmelden op www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de balie in de bibliotheek.