Dinsdag 1 november begint de jaarlijkse campagne Nederland Leest. Ook dit jaar geeft de Bibliotheek aan de Vliet weer een boek cadeau aan haar leden. En er zijn allerlei interessante activiteiten rondom Nederland Leest.

Nederland Leest zet na tien succesvolle edities niet meer één boek centraal, maar een thema. In 2016 is het thema: democratie. De campagne wil Nederland niet alleen aan het lezen zetten, maar ook aan het debatteren. Want de openbare bibliotheek is tegenwoordig ook een centrum voor ontmoeting en debat.

Bij het thema democratie kunt u kiezen uit drie boeken:

  • ‘Heer van de vliegen’ van William Golding
  • ‘Liefde en schaduw’ van Isabelle Allende
  • ‘Morten’ van Anna Levander

De boeken zijn ook als groteletterboek beschikbaar. Behalve dat de Bibliotheek u één van deze boeken cadeau doen, hebben zij ook verschillende interessante activiteiten voor u georganiseerd. In Rijswijk zijn dat:

  • De films die u in november in het Filmhuis Rijswijk kunt zien, zijn allemaal gekozen rond het thema democratie.
  • Bij de Boekenclub aan de Vliet kunt u op 12 november (Voorburg) en 19 november (Rijswijk) met anderen in debat over het boek ‘Liefde en schaduw’ van Isabel Allende. Alek Dabrowski van Radio Rijnmond is gespreksleider.

Meer informatie over al deze activiteiten staat op de website www.bibliotheekaandevliet. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de activiteiten. Of u meldt u aan bij de balie in de bibliotheek.

Graag tot ziens bij Nederland Leest!