Van 24 januari tot en met 3 februari 2018 zijn er weer De Nationale Voorleesdagen. Deze keer staat het prentenboek van het jaar Sssst… De tijger slaapt van Britta Teckenturp centraal.
Voorlezen aan jonge kinderen is heel belangrijk. Het is goed voor de taalontwikkeling, het stimuleert de fantasie, brengt rust en regelmaat en is vooral heel erg leuk.
Tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er drie verschillende theatervoorstellingen waar u samen met uw peuter of kleuter van kunt genieten. Ook is er dit jaar een voorleesontbijt, voorafgaand aan het Peutervoorlezen, in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg.

Slaap, TIJGER, slaap… Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Bij deze interactieve meespeelvoorstelling van Kindertheater Kaboem mogen de kinderen de tijger niet wakker maken. Wat zou er gebeuren als de tijger wakker wordt? Rijswijk • woensdag 31 januari • 10:30 – 11:00 uur Leden € 9,00 • niet-leden € 10,00

Voorleesontbijt Ook het Peutervoorlezen staat in het teken van het prentenboek Sssst… De tijger slaapt. Er wordt een interactieve vertelvoorstelling gehouden. Voorafgaand aan het voorlezen kunt u samen met uw peuter genieten van een heerlijk ontbijt. Het ontbijt is van 08:45 – 09:45 uur. Het voorlezen begint om 10:00 uur en is rond 10:30 uur afgelopen.
Rijswijk • vrijdag 26 januari Gratis • vooraf aanmelden • Let op! VOL = VOL

Gratis lid worden Meld uw peuter of kleuter tijdens De Nationale Voorleesdagen gratis aan en uw kind ontvangt een vingerpoppetje van de tijger uit het prentenboek Sssst… De tijger slaapt als welkomstcadeau (zolang de voorraad strekt). Dit aanbod geldt van 25 januari tot en met 4 februari.

Kaartverkoop en aanmelden Kaarten kopen voor de voorstellingen en aanmelden voor het voorleesontbijt kan op www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de balie in de bibliotheek. Begeleiding is verplicht en de begeleider koopt ook een kaartje.