Na de commotie over het feit dat de HTM in de winter buslijn niet meer wil laten rijden naar Kijkduin, zijn er nu over de andere grote buslijn die door Rijswijk rijdt, bus 18, ook klachten binnengekomen. Een inwoner van Rijswijk heeft hier door middel van een brief de gemeenteraad op attent gemaakt. Hieronder de inhoud van de brief.

“Ik maak me zorgen over de bereikbaarheid van-naar de woonwijken de Strijp/Endesant/Ministerbuurt en Sport- en welzijnscentrum de Schilp, wanneer het voorstel van HTM aan MRDH eind 2018 wordt doorgevoerd. Dit is gerelateerd aan het voorstel over aanpassingen en/of het opheffen van buslijn 18. Er ligt een voorstel om het traject van bus 18 tussen Rijswijk De Schilp en de halte Aletta Jacobsstraat geheel op te heffen. Sowieso vervalt buslijn 18 helemaal. Buslijn 22 neemt een deel van de huidige route over. Het voorziene nieuwe eindpunt zou Rijswijk Steenvoorde worden op de Eykelenburglaan ter hoogte van uitvaartcentrum Eykelenburg.”

“In de woonwijken Strijp/Endesant/Ministerbuurt wonen tussen de 4000-7000 Rijswijkse inwoners (bron: cbs.nl). Bij doorgang van deze voorstellen hebben deze drie Rijswijkse woonwijken én Sport- en welzijnscentrum de Schilp geen rechtstreekse openbaar vervoerverbinding meer met Den Haag CS/HS én het Haagse centrum. Inwoners van Rijswijk die vrijwillig of verplicht afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, worden door deze maatregelen beperkt in hun bewegingsvrijheid en/of hun woon-werkmogelijkheden. Eykelenburg is een uitvaartcentrum, heeft beperkte openingstijden en heeft reeds een rechtstreekse verbinding (tram 17) met een groot deel van Rijswijk, met Rijswijk station én Den Haag CS/HS. Mijn verzoek aan u is, om als gemeente Rijswijk, een weloverwogen reactie aan MRDH te geven over deze zorgelijke situatie. Met vriendelijke groet, (naam is door gemeente niet vermeld)”