Je zou het bijna vergeten, maar het was monumentenweekend tijdens het Strandwalfestival, en dan leg je toch een link met het Museum in Rijswijk! Een warm welkom door de dame achter de balie van het museum, Anneke Driessen. Anneke is 1 jaar geleden enthousiast gemaakt door een vriendin om ook vrijwilligster te worden bij het museum. “En wat ben ik blij dat ik ‘ja’ heb gezegd. En bij de vraag ‘waarom’ begint Anneke aan een stuk door te vertellen. Het is gewoon een kleinschalig en verrassend museum. Ik vind het heerlijk om met mensen om te gaan en wil met iedereen even een praatje maken. Ik vind zelf de Papier Biennale tentoonstelling zo mooi.”

“Ik geniet inderdaad van een verrassende tentoonstelling, maar ook buiten mag het er zijn waarbij je je waant in vroeger tijden…..heel bijzonder! Je kan er ook nog een gezellig kop koffie drinken en nieuwsgierig zoals ik ben, liep ik even naar de horecamedewerkster om een praatje met haar te maken en zij wist ons te vertellen dat het meer dan een museum alleen is. “Vorige week hadden we een receptie van een trouwerij in de tuin. Dat was een hele belevenis, maar ook dat is mogelijk.” Voor de horeca worden studenten ingezet. En op de vraag wat zij studeerde zei ze: ‘Cultureel erfgoed’ en ja, ik had het kunnen weten….

Ik wil weg gaan, , maar ik zie al die boeken liggen over Rijswijk en daar moet je toch wat mee denk ik dan weer en ik fluister tegen Anneke: Mag ik een foto van al die boeken maken? ja hoort zegt ze…………! Ik denk dat er nog veel meer historische (jubileum) boeken zijn bij verenigingen of stichtingen. En die horen ook zeker thuis in het Museum Rijswijk.

Redactie: René Marquard