Minister Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport, onthulde maandagmiddag samen met wethouder René van Hemert het bord voor de bouw van het multifunctioneel sportcomplex op de hoek van de Burgemeester Elsenlaan en de Sir Winston Churchilllaan in Rijswijk.

De vertrekkend sportwethouder René van Hemert is enthousiast over de komst van het nieuwe sportcomplex in Rijswijk: “Het betekent een impuls op het gebied van sport, een ontmoetingsplaats voor sporters en draagt bij aan de sociale cohesie in Rijswijk.”

De Elsenlaanlocatie is door de raad aangewezen als bouwlocatie voor het nieuwe sportcomplex ter vervanging van de sterk verouderde Marimbahal en Van Zweedenzaal. Overdag zal het sportcomplex met name gebruikt gaan worden door het bewegingsonderwijs. Na schooltijd en in het weekend zijn de toekomst gebruikers met name de volleyballers van Inter Rijswijk, de basketballers van Lokomotief Rijswijk en de leden van Badmintonclub Randstad.

Het programma van eisen voor het sportcomplex is in samenspraak met de gebruikers tot stand gekomen. De aanbesteding van de bouw was nog niet in gang gezet. De bouw zal naar verwachting in 2019 starten.