OPERA2DAY is op zoek naar 25 mensen die een belangrijke functie willen vervullen tijdens een indrukwekkend moment in de voorstelling Dr. Miracle’s last illusion, op 23 februari in de Rijswijkse Schouwburg.

Dr. Miracle’s last illusion is een voorstelling op het snijvlak van klassieke zang en variété, met een flinke scheut horror en humor. OPERA2DAY (maker van ‘Opera van het jaar 2014’) werkt in deze productie samen met vrouwelijk vocaal toptalent, een danseres van De Dutch Don’t Dance Division, het New European Ensemble, en Woedy Woet (meervoudig Nederlands kampioen goochelen). De muziek is van o.a. Bellini, Offenbach, Verdi, Wagner en Stravinsky. We volgen de ongrijpbare illusionist Dr. Miracle.

Als zijn assistente tijdens een show door een tragisch ongeluk omkomt, raakt hij bedwelmd door de schoonheid van haar overgang naar de dood en het eeuwige licht. In een zoektocht om deze ervaring opnieuw te beleven, raakt hij verzeild in een wereld vol slaapwandelaars, waanzinnigen en dolende zielen. Kijken we naar lichtvoetige illusies? Of is het een gedetailleerd verslag van een reeks gruwelijke moorden?
Aan het eind van de voorstelling komen de vrouwen die Dr. Miracle heeft laten ‘verdwijnen’ terug als geestverschijningen, om hem mee te nemen naar het eeuwige licht. Of zijn het alleen maar de stemmen in zijn hoofd die hij hoort?

Dit moment in de voorstelling wordt op een muzikale manier vertolkt, namelijk met een klankveld waarin een groep participanten in de zaal uitvoerend artiest is! Een klankveld ontstaat wanneer mensen ieder op hun eigen manier een klank maken, en uit de chaos van alle verschillende stemmen ontstaat dan een betoverend klanklandschap. OPERA2DAY is op zoek naar 25 personen per voorstelling die verantwoordelijk willen zijn voor dit indrukwekkende moment!

Wie? Iedereen! Je hoeft geen ervaring te hebben met zingen of theater maken. De enige voorwaarde is dat je het leuk vindt om je steentje bij te dragen aan deze voorstelling!
Waarom? Je bent medeverantwoordelijk voor het slagen van de voorstelling. Je ervaart de magie van samenklank. Je krijgt een exclusief kijkje in de keuken tijdens de laatste voorbereidingen voor aanvang. Je gaat gratis naar de voorstelling
Wanneer? repetitie: op maandag 13 februari van 19:00 tot 20:30 in de Rijswijkse Schouwburg. Generale repetitie en voorstelling: op donderdag 23 februari, respectievelijk om 19:15 en 20:15.

Hoe? Om je aan te melden, stuur een mailtje naar coördinator Mieke van der Ven via [email protected].
Vermeld in je mail: voor- en achternaam – je leeftijd – je emailadres – je (mobiele) telefoonnummer