Mariëtte en Peter uit Rijswijk doen mee aan het SBS6 televisieprogramma vtwonen: verbouwen of verhuizen. Het koppel is de trotse eigenaar van een jaren ’30 tussenwoning waar ze erg gelukkig mee zijn. Inmiddels moet er echter wel het één en ander aan veranderen wil het huis nog bij de wensen van het stel en hun twee kinderen passen. De twee hebben een druk leven, waarbij Peter ook nog eens graag met oude Citroëns bezig is en waarbij Mariëtte in haar vrije tijd graag met oude meubels bezig gaat. Ze hebben alleen niet echt een huis waar ze helemaal tevreden over zijn, waardoor thuis komen iedere keer weer tegenvalt.

Mariëtte en Peter komen er in vtwonen: verbouwen of verhuizen achter of ze beter met hun huidige aan de woning aan de slag kunnen of dat ze beter kunnen verhuizen. Zelf zijn ze er nog niet over uit. In de huidige woning moet wel zeker iets veranderen willen ze er blijven wonen.

Onder meer de donkerrode houten vloer in de woonkamer zijn ze helemaal zat. Ook de aangebouwde serre en hokkerige, kleine keuken kunnen wel wat extra aandacht krijgen. Stylist Frans zal de familie bijstaan om erachter te komen of ze beter kunnen.