De Drumfanfare van Forum Hadriani heeft een nieuwe tambour-maître in de persoon van Marcel van der Burg. De officiële overdracht vond plaats tijdens de intocht van Sinterklaas in Rijswijk.

De tambour-maître is voor de Drumfanfare degene die de meeste aandacht trekt omdat hij voorop loopt. Met zijn stok (de Mace) geeft hij tekens zodat de muzikanten weten wat er moet gebeuren. Dat kan zijn welke mars gespeeld moet worden of welke kant de Drumfanfare opgaat.

De vorige tambour-maître van de Drumfanfare, Roel Koppe, gaf begin dit jaar aan zich meer op het spelen van muziek te willen te richten. De zoektocht van Forum Hadriani leidde deze zomer naar Marcel van der Burg, die door het opheffen van de streetband Reflection uit Rijswijk op zoek was naar een andere vereniging.

De intocht van Sinterklaas in Rijswijk was het eerste optreden van de Drumfanfare van Forum Hadriani met de nieuwe tambour-maitre Marcel van der Burg voorop. De officiële overdracht vond plaats op het Bomenplein in De Boogaard.

Foto. Hilbert van Essen. De overdracht van de tambour-maître stok, links Marcel van der Burg.