De directeur van de Rijswijkse Schouwburg, Marc Schultheis, heeft een grote wens. Hij wil dat Rijswijk musicalstad nummer 1 wordt. Schultheis was afgelopen weekend in Amsterdam op bezoek bij het Uit Festival en kwam daar enkele grote namen uit de musicalwereld tegen.

“Het was een warme maar erg gezellige dag gisteren backstage bij de Musical Sing a Long”, vertelt Schultheis “Veel mensen gesproken die zin hebben in hun optreden in Rijswijk. Het begint iedereen duidelijk te worden dat Rijswijk dé musicalstad van Nederland is.

Schultheis somt op: “Renée van Wegberg die Liesbeth vertolkt in de gelijknamige musical. Esmee Dekker, Eliza in My Fair Lady, Dennis Wilkens uit de Marathon en later in bet seizoen in The Full Monty, Mariska van Kolck die de moeder speelt in Tina de Musical. Verder gesproken met Hans Cornelissen, producent van drie grote producties die dit jaar in Rijswijk staan en Job Godtschalk, regisseur van de Marathon en het stuk Moeders en Zonen met Paul de Leeuw en Anne Wil Blankers dat in reprise terugkomt in Rijswijk.”